2 In 1.BLOG/ DIY

Oranje decoraties voor de kroning!

 

De tijd vliegt naar 30 april 2013…

Beatrix is nog maar een kleine week koningin!

 

 

En dan hebben we een koning: koning Willem-Alexander. Het is een hele overgang van koningin naar koning! Gelukkig houden we nog steeds een koningin, namelijk Maxima! Ik ben heel benieuwd naar de dag! Er is van alles om te doen, neem nou het koningslied!!! De winkels liggen nu vol met de meest gekke oranje T-shirts, oranje kroontjes en vlaggen in alle soorten en maten. Je voelt de spanning bijna stijgen…. Het beloofd een hele happening te worden en we maken er met z’n allen een leuk feestje van!

Behalve de vlag netjes uit te hangen en oranje tompoucen te eten leek het me leuk dit jaar zelf eens wat oranje decoraties te maken.

 

Deze slinger heb ik gemaakt van restjes stof. Natuurlijk de kleuren oranje en rood/wit/blauw gebruikt maar ook kant, touw en linnen om een brocante tintje eraan te geven.

 

Een paar oranje harten, een voor de koning en een voor de koningin. Leuk om op te hangen. Zelf maken kan maar deze heb ik gekocht bij Tierlantijn Leusden.

 

Kroontjes van een toiletrol. Een simpel DIY projectje! Leuk om te maken met kinderen! Bij gebrek aan oranje masking tape heb ik met oranje stift er op getekend, ook leuk!

 

Vind je het leuk om vlaggetjes te maken? Hier een patroon ervoor, dat maakt het wat makkelijker. Klik op de foto om ‘m te downloaden via Flickr.

 

Krans met oranje strik (voor het leukste effect scheur je de stof) met daarachter geplakt een ronde taart onderzetter van papier. Even stempelen en klaar!

 

Oranje medaille, even snel zelf gemaakt om op te hangen of op te spelden 🙂

 

Rood wit blauwe print die ik gebruikt heb voor de medaille. Lang leve de koning!

 

Ik wens jullie een mooi Oranje feest!

♥ Aline

 

 

 

You Might Also Like

 • ellen
  04/05/2013 at 21:39

  halloo!
  ik zat nog even te neuzen op je site en heb nog een vraagje over je stempeletters.
  Ik heb net bij Kreukniet stempels van letters gekocht en wilde die op hout stempelen.
  Heb je daar ervaring mee? Wat voor inkt moet ik dan gebruiken? ‘Gewone’ inkt is veels te licht.
  Ik heb ook stofverf gebruikt, maar dat is weer veel te dik.
  En stempel jij met losse letters? Met zo’n plaksysteem?
  Nou, doeg!

  • Aline
   07/05/2013 at 09:52

   Hai Ellen,

   Mmm… voor hout gebruik ik zelf eigenlijk altijd sjablonen die ik tamponneer met matte verf, soms ook met betonverf (is lekker goedkoop).

   Met stempelen gebruik ik altijd losse stempels met gewone inkt maar ik heb dan ook nog nooit op hout gestempeld… Ik zou eens proberen met verf op waterbasis of betonverf. Dan is het wel duidelijk zichtbaar maar kan je je stempels ook daarna weer makkelijker schoonmaken (niet te lang mee wachten).

   Succes ermee!

   Aline