Dier vriendelijke (niet giftige) planten

Haal de natuur in huis met deze dier-vriendelijke planten van Brocantepost!

Planten zijn niet alleen een prachtige toevoeging aan je interieur, ze zorgen ook voor een gezondere en levendigere sfeer in huis. Maar wist je dat niet alle planten even veilig zijn voor je huisdieren? Sommige planten kunnen giftig zijn wanneer ze worden gegeten of aangeknaagd.

Gelukkig hoef je je hier bij Brocantepost geen zorgen over te maken! We hebben een ruim aanbod dier-vriendelijke planten die wél veilig zijn voor je harige vrienden. In deze blogpost belichten we graag een aantal van onze populairste opties:

1. Areca palm:

Deze prachtige palm met zijn sierlijke bladeren is een echte blikvanger in je interieur. De Areca palm is niet giftig voor huisdieren en is daarnaast ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met de juiste standplaats en af en toe wat water geniet je jarenlang van deze tropische schoonheid.

2. Bananenplant (Musa):

De Bananenplant is niet alleen een unieke verschijning, maar ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Deze plant is niet giftig voor huisdieren en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Met een beetje liefde en aandacht geniet je zelfs van prachtige bananen!

3. Graslelie (Chlorophytum Comosum):

Deze populaire kamerplant is niet alleen makkelijk te verzorgen, maar ook erg sterk. De Graslelie is er in diverse kleuren en bladpatronen, waardoor er altijd een exemplaar is dat perfect past bij jouw interieur. En het beste van alles: katten en honden vinden de Graslelie niet interessant!

4. Kentia Palm:

Deze stijlvolle palm met zijn waaiervormige bladeren is een echte klassieker. De Kentia Palm is niet giftig voor huisdieren en is daarnaast ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met de juiste standplaats en af en toe wat water geniet je jarenlang van deze prachtige plant.

5. Mexicaanse Bergpalm (Chamaedorea elegans):

Deze sierlijke palm met zijn slanke bladeren is perfect voor een kleine ruimte. De Mexicaanse Bergpalm is niet giftig voor huisdieren en is daarnaast ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met de juiste standplaats en af en toe wat water geniet je jarenlang van deze charmante plant.

6. Beaucarnea:

Deze unieke plant met zijn bolvormige stam en smalle bladeren is een echte eyecatcher. De Beaucarnea is niet giftig voor huisdieren en is daarnaast ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met de juiste standplaats en af en toe wat water geniet je jarenlang van deze bijzondere plant.

Naast deze genoemde planten vind je op Brocantepost.nl nog veel meer dier-vriendelijke opties. Bekijk ons assortiment diervriendelijke planten.

Tip: Plaats giftige planten altijd op een plek waar je huisdieren niet bij kunnen komen. Zo voorkom je dat ze per ongeluk van de planten eten.

Met deze tips kun je veilig genieten van de voordelen van planten in huis, zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van je huisdieren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.