Moederdag cadeau inspiratie: een plant voor elke moeder!

Het is bijna zover: Moederdag! De dag om je moeder te verrassen met een cadeautje om te laten zien hoeveel je van haar houdt. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Denk dan eens aan een plant!

Planten zijn niet alleen een leuk en origineel cadeau, ze fleuren ook het huis op en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Maar met zoveel verschillende soorten planten, hoe weet je nu welke geschikt is voor jouw moeder?

Geen paniek! In deze blogpost belichten we 3 planten die veel water en verzorging nodig hebben, perfect voor moeders met groene vingers, en 3 planten die weinig water en verzorging nodig hebben, ideaal voor moeders die wat minder tijd hebben.

Planten voor moeders met groene vingers:

Calathea Peacock - Ø14cm - ↕50cm Everspring

  • Calathea: Deze plant met prachtige, opvallende bladeren houdt van een vochtige omgeving en regelmatige watergift.

Kolibri Orchids | witte Phalaenopsis orchidee - Amabilis + Pastel pot green- potmaat Ø9cm | bloeiende kamerplant - vers van de kweker Everspring

  • Orchidee: Orchideeën zijn er in alle soorten en maten, en vereisen wel wat extra aandacht. Maar als je ze goed verzorgt, belonen ze je met prachtige bloemen.

  • Graslelie (Chlorophytum comosum): Deze plant is niet alleen mooi, maar ook nog eens luchtzuiverend! De Graslelie houdt van een lichte standplaats en regelmatige watergift.

Planten voor moeders met minder tijd:

  • Sansevieria (Vrouwentong): Deze stoere plant kan tegen een stootje en heeft weinig water nodig. Perfect voor moeders die wel een beetje groen willen, maar er niet te veel aandacht aan willen besteden.

  • Crassula ovata (Jadeplant): De Jadeplant is een vetplant die water opslaat in zijn bladeren. Hierdoor kan hij langere tijd zonder water.

Welke plant je ook kiest, met een groene kamerplant geef je altijd een origineel en persoonlijk cadeau voor Moederdag. Maak er een extra leuk pakket van door er een mooie pot, wat plantenvoeding of een kaartje met een lieve boodschap bij te doen.

Veel plezier met het uitkiezen van het perfecte Moederdagcadeau!

Bekijk al onze planten >>>

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.