Tuinplezier zonder insecten: ontdek de beste planten die insecten op afstand houden

Geniet insectenvrij van de zomer met deze natuurlijke helpers in je tuin!

De zomermaanden zijn in volle gang en met de zonnige dagen komen helaas ook de insecten. Muggen, vliegen, wespen en andere ongewenste gasten kunnen je tuinfeestje of barbecue snel verstoren. Gelukkig is er een natuurlijke én diervriendelijke oplossing: planten die insecten op afstand houden!

Kruiden met een krachtige geur:

  • Lavendel: Deze populaire plant staat niet alleen bekend om haar prachtige paarse bloemen, maar ook om haar sterke geur die muggen en vliegen verjaagt.

Lavandula Ang. 'Ardèche Blue' 13 Cm - Ø13cm - ↕25cm Everspring

  • Rozemarijn: Naast een heerlijk keukenkruid, is rozemarijn ook een effectieve insectenwerder. De geur houdt vliegen, wespen en motten op afstand.

  • Basilicum: Deze smaakvolle toevoeging aan je salade of pastasaus verdrijft niet alleen muggen, maar ook vliegen en fruitvliegjes.

  • Tijm: Tijm is een krachtige plant die zowel in de keuken als in de tuin haar nut bewijst. De geur houdt ongewenste insecten weg en helpt tegelijkertijd andere nuttige insecten zoals bijen aan te trekken.

  • Munt: Naast een verfrissende thee, is munt ook een natuurlijke insectenwerder. De frisse geur houdt muggen, vliegen en wespen op afstand.

  • Citronella: Deze bekende insectenverjager is niet alleen verkrijgbaar in sprays en kaarsen, maar ook in natuurlijke vorm. Planten zoals citroengras en limoen bevatten citronella olie en verdrijven vliegen en muggen effectief.

Pelargonium 'Nova' Anti-Mosquito - Ø10,5cm - ↕20cm Everspring

Bloemenpracht met insectenwerende kracht:

Niet alleen kruiden en aromatische planten, maar ook bloemen kunnen je tuin insectenvrij houden.

  • Chrysanten: Deze kleurrijke bloemen zijn niet alleen mooi om te zien, maar houden ook vliegen op afstand.

  • Goudsbloemen: Deze vrolijke bloemen met hun opvallende kleur verdrijven muggen, vliegen en andere insecten.

Een gelukkige kat en baasje:

Kattenliefhebbers opgelet! Kattenkruid is niet alleen aantrekkelijk voor je kat, maar houdt ook muggen en andere insecten op afstand. Let wel op: kattenkruid kan zich woekerend verspreiden, dus houd het goed in de gaten.

Multifunctionele groenten:

  • Knoflook: Deze smaakmaker uit de keuken is ook een krachtige insectenverjager. Knoflook houdt muggen, vliegen en kevers op afstand.

  • Uien: Naast een essentieel ingrediënt in veel gerechten, is de ui ook een natuurlijke vijand van insecten. Plant uien tussen je aardbeienplanten om ze te beschermen tegen luizen en kevers.

Insectenvrij genieten binnen:

Ook binnenshuis kun je natuurlijke insectenverdelgers gebruiken. Kweek je eigen kruidenplantjes in de keuken en geniet van verse kruiden én een insectenvrije omgeving.

Met deze natuurlijke tips geniet je optimaal van je tuin en terras, zonder ongewenste insecten die je rust verstoren! show jouw planten op onze Facebook pagina Plantentips 🪴

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.